lauantai 7. syyskuuta 2013

Ekokassi ja tiskikukkanen

Tein kirpparilta todella kivan löydön. Joku myi vanhan tyynyliinanpäälisen 20 sentillä. Näin sen heti kangaskassina. Päällinen oli tosin reikäinen ja siinä oli tahroja, joten se kaipasi hiukan esikäsittelyä. Minä näppäränä tyttönä leikkelin kankaan niin, että tahrat ja reiät menivät roskiin.

Parasta kaikessa oli se, että kokeilin ommella kassin omalla ompelukoneellani, joka on ollut jo pari vuotta rikki. Tai niin minä olen ainakin luullut. Irroitin koneesta muutamia osia ja kiristelin niitä ja toivoin parasta. Ehkä minun pitäisi ruveta ompelukonekorjaajaksi, koska tämän jälkeen koneeni toimi kuin unelma. Tosin se kuulostaa nykyään vanhalta Singeriltä ja muistelen, ettei se aiemmin ollut noin kovaääninen. Me nyt kuitenkin ollaan Evan kanssa hyviä ystäviä!


Tässä kauppakassini valmiina! Erityisesti ihastuin tuohon kauniiseen kuvioon kassin yläosassa.


Minulle tuli jostain syystä mieleen lapsuus ja mummola tästä kirjailusta. Ehkäpä mummolassa oli silloin jotain tämän tyylisiä pussilakanoita.


Ajankulukseni neuloin myös tiskikukkasen. Lankana käytin todella suloisen näköistä Novitan Pirtelö -lankaa. Siinä on bambu-viskoosia (60 %) ja polyamidia (40 %). Olen aiemminkin neulonut tiskikukkia, koska mielestäni nämä ovat niin ihania ja helppoja välitöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti