torstai 31. lokakuuta 2013

Valmiita ikuisuusprojekteja

Lopultakin olen saanut valmiiksi muutaman ikuisuusprojektin. Niitä tuntuu tuolla neulekorissa riittävän! Kiva aina aloittaa jotain uutta, mutta liian isotöiset hommat monesti jäävät kesken, koska ne alkavat maistua puulta. Sitten ne jäävät vielä ikävästi kaivertamaan mieltä ja toki ne varaavat myös puikot. Olen joskus joutunut sen vuoksi ostamaan uusia puikkoja, koska kaikki sopivat ovat olleet kiinni muissa neuleissa.

Noin vuosi sitten aloin suurella innolla neulomaan sohvatyynylle päällistä. Jaksoin neuloa sen melkein valmiiksi kunnes iski jumi. Jumitus johtui osittain siitä, että minulla ei ollut varsinaista suunnitelmaa, millaisen siitä lopulta teen. Vuoden mittaan suunnitelma selkeästi kehittyi päässäni, koska tiesin heti mitä teen kun otin neuleen uudelleen käteeni.


Lopputulos on neonpunainen sekä neonkeltainen tyynynpäällinen. Sen saa kätevästi kiinni napeilla, jotka ovat eräästä vanhasta kirpparipaidasta peräisin. Lanka on Schachenmayerin Bravoa. Muutama kerä olisi vielä jäljellä, joten niillekin täytyy kehittää jokin kiva käyttötarkoitus.


Tässä tyynynpäällinen toiselta puolelta. Tuon raitakuvion nappasin jostakin neulontakirjasta, mutta en valitettavasti enää muista kirjan nimeä. Muuten päällinen on omasta päästä sovellettu ja mittatilaustyönä juurikin tuolle kyseiselle tyynylle tehty.

Toinen ikuisuusprojekti on lapaset. Lupasin eräälle kaverilleni joskus kaksi vuotta sitten neuloa limenvihreät lapaset. Neuloinkin toisen valmiiksi jo silloin, mutta siitä tuli mielestäni huono. Viime viikolla aloitin projektin ihan alusta ja kappas ne valmistuivat!


Kuva vääristää värejä, mutta todellisuudessa lapaset ovat limen vihreät. Malli on normaalisti käyttäni lapasmalli ja nämä ovat siis miesten lapaset. Neuloin ne Novitan miesten lapasten mittojen mukaan ja toivon, että ne ovat sopivat. Toivon myös, että kaverini vielä haluaa limen vihreät lapaset! Näitä on niin antaumuksella neulottu. Tiedän, ettei hän koskaan uskonut niiden valmistuvan (en uskonut siihen itsekään)! Jos jotakuta vielä kiinnostaa niin lapaset on neulottu Novitan Seitsemästä veljeksestä.

Minulla on taas puikoilla vaikka miten monta uutta työtä. Toivottavasti ei kuitenkaan uusia ikuisuusprojekteja. :)

1 kommentti: