sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Valmis neulontaprojekti ja vuosipäivä

Kesä, helteet ja työt ovat rajoittaneet neulontaharrastustani. Helteillä ei oikein kiinnosta neuloa ja töiden takia tuntuu, että en edes ehdi olla kotona! Jotain pientä olen kuitenkin saanut näprättyä valmiiksi.

Minua jäi hiukan kaivelemaan villatakin valmistuttua olisiko villapaita ollut helpompi neuloa. Ei se auttanut kuin kokeilla! Minulla oli muutama kerä Novitan Rose Mohair -lankaa, jotka ovat lojuneet turhan panttina pitkät ajat. Päätin tehdä sen kokoisen villapaidan, mihin olemassa olevat langat riittävät!


Yllä olevassa kuvassa näkyy, miltä paita näyttää edestä. Ohjeen villapaitaan nappasin Yhteishyvän neulontaohjeista. Tässä linkki Lyhyeen neulepuseroon. Jouduin vähän muuttelemaan ohjetta etenkin kohdissa, joissa piti poimia tietty määrä silmukoita. En ole koskaan onnistunut sellaisessa. :D Myös kaula-aukon resori tuotti ongelmia ja lopulta viimeistely tapahtui parsineulan avulla. Jouduin parsimaan suurimmat reiät kiinni.


Tässä paita takaa. Olen lähestulkoon päässyt eroon Rose Mohair -langoistani. Mohair - lankaa on melko helppo neuloa, ongelmat tulevat, jos joudut purkamaan työtäsi. Silmukat ovat takertuneet kiinni toisiinsa ja lanka katkeilee ja menee nuhjuisen näköiseksi. Neuvonkin siis, että älä tee virheitä neuloessasi mohair-langalla.


Tässä vielä kuva siitä, miltä paita näyttää päällä. Todella lyhyt se on, mutta syksyllä kotipaitana varmasti ihan mukava. Ainakin se on kevyt! Lankaa meni vähän reilut 200 grammaa.


Tein eilen huomion, että tänään tulee tasan viisi vuotta siitä kun aloitin nykyisessä työpaikassani. Olen toki ollut sieltä välillä poissa ja opiskeluiden takia tehnyt töitä harvakseltaan. Pakko kuitenkin todeta, että talo ja ihmiset ovat tulleet tutuiksi ja aika on kulunut nopeasti! Päivän kunniaksi ajattelin hemmotella iltavuoron työkavereita ja leivoin mustikkamuffinsseja. Iltavuoropäivinä ehtii touhuta kaikenlaista ennen töihin lähtöä, kuten päivittää blogia ja leipoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti