lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kevättä rinnoissa - molemmissa tasapuolisesti

Tällä kertaa täällä on kaikkea muuta kuin neulomista. Olen nauttinut ihanan aurinkoisista keväisistä päivistä. Tulin viikonlopuksi kissojen kanssa porukoille karistelemaan kaupungin pölyt jaloista. Tällä hetkellä kaupungissa on niin paljon katupölyä, että minun oloni on suorastaan tukala. Nenä ja silmät vuotaa, kuiva yskä vaivaa ja keuhkoihin pistää. Hyvä puhdistautua välillä täällä maaseudun rauhassa! Täällä voi hengittää!Pari viikkoa sitten kummitytölläni oli synttärit. Ostin hänelle leipomisvälineitä ja annoin lasipurkin, jossa oli pikkuleipäainekset.


Lopulta sain näperreltyä ihan nätin purnukan vaikka aluksi näytti, että ei sitä viitsi kenellekkään antaa! Rusetin sitominen ei ole minun juttu!


Pääsiäisenä minulla oli pari vapaapäivää, joten ehdin touhuamaan kotona. Ohjelmassa olikin omenahillon valmistaminen. Kaksi kiloa omenia tuntui oikeasti hirveältä määrältä kun ne ensin kuori ja sitten kuutioi.


Keittelin omenakuutiot hillosokerissa ja lisäsin pari ruokalusikallista kanelia sekaan. Nyt on aamupuuroon varmasti lisäaineetonta hilloa.


Meillä on perheessä kevät sellainen synttärien ja nimpparien aika. Tänään itseasiassa Minttu kissani täytti kolme vuotta ja edesmenneellä Willy-kissalla on nimpparit. Isällä oli vasta synttärit ja minun ja äidin synttärit ovat tässä kuussa. Sitten on vielä yhdet nimpparitkin kaiken lisäksi. Sen kunniaksi leivottiin äidin kanssa vadelmainen kääretorttu.


Lupaan, etten ala ihan heti pitämään leipomisblogia! :D

Vielä lopuksi tämän päiväisellä metsäretkellä räpsäämäni käpykuva! Hyvää kevättä!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti