perjantai 9. marraskuuta 2012

Torkkupeitto kissoille

Talven tehdessä tuloaan myös neulomisinto kasvaa. Tällä kertaa neuloin kissoilleni. Ne ovat äärimmäisen mukavuuden haluisia karvaturreja ja etsivät aina lämpimimmät nukkumapaikat. Neuloin niille oman torkkupeiton. Harjoittelin samalla myös uusia tekniikoita, joten kaikki osapuolet hyötyivät.

Eevi testaa uutta torkkupeittoaan heti tuoreeltaan.

Annoin peitoin eilen testikäyttöön pääteltyäni sen. Lopputulos kaiketi miellytti etenkin Eeviä, joka otti peiton suoraan omakseen. Taisi nukkua siinä pikku unetkin. Peiton mitat ovat 63 x 69 cm.

Mikään ei lämmitä sydäntä niin paljon kuin kiitolliset töiden saajat.
Peitto ei kuitenkaan ollut vielä valmis. Se tarvitsi vielä parin tunnin viimeistelyn. Ompelin peittoon pykäpistoin koristereunan. Muistin, että olin joskus ala-asteella kirjaillut pykäpistoja pyyhkeen reunaan, mutta en muistanut, miksi kyseistä ommelta kutsuttiin. Googlesta ei siis kamalasti ollut apua, mutta onneksi eräs ystävällinen henkilö tiesi mitä tarkoitin ja etsi minulle oikein mahtavan linkin. Tässä siis erilaisia pistoja Käspaikan sivuilla.

Lopputulos kirjailun jälkeen.
Ihan hyvä verestää muistiaan erilaisilla tekniikoilla. Pykäpistokin oli lopulta ihan tuttu ja alkukankeuden jälkeen työn jälki alkoi olla tasalaatuista. Huomaa kyllä, mistä kohti aloitin kirjailun! :D

Minttu ei halunnut jäädä yhtään huonommaksi vaan halusi myös omia peiton itselleen.
Lankana työssäni käytin Red Heartin Softia ja puikkokokoa 7. Reunat kirjailin valkealla Novitan Pirtalla. Red Heartin Soft ei edelleenkään kuulu suosikkilankoihini vaikka olen siitä jonkin verran aiemminkin neulonut. Lanka hajoaa helposti säikeiksi ja on niin liukasta, että solmut eivät pidä ja päättely on erittäin haastavaa. Langan menekki oli noin 2 ½ kerää eli 250 grammaa.

Sitten jälleen uusien haasteiden kimppuun. Taidankin leipoa tämän vuoden ensimmäiset joulutortut! Leipomisiin ..eikun siis neulomisiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti