perjantai 10. elokuuta 2012

Punaherukat hyötykäyttöön!

Olin vanhempieni luona kyläilemässä lähes viikon ja siellä on pakko keksiä jotain tekemistä, ettei tylsisty kuoliaaksi! Loppukesästä siellä saa kerätä viinimarjoja niin paljon kuin vaan jaksaa. Niitä minäkin keräsin ja keksin uusia keinoja, miten ne saisi maistumaan hyvältä.


Kuva todistaa, että minä todellakin leivoin. Kävin välillä sadevaatteet päällä keräämässä marjoja ja jatkoin leipomista. Isä osti myös mansikoita ja niistä tein tuon pienen mansikkapiiraan. Meillä ei ollenkaan pakasteta punaherukoita, koska pakkasessa ne menevät niin kirpeiksi ja happamiksi, ettei niitä kukaan syö. Tosin nyt on pakkanen täynnä marjapiirakkaa! :D


Koska tämä ei ole leipomisblogi niin en ala tänne kirjoittelemaan reseptejä. Laitan kuitenkin linkin, mistä löysin tämän valtavan hyvän Vaniljaisen punaherukkapiirakan ohjeen. Tuonne Marttojen sivuille vaan ja rohkeasti kokeilemaan! http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?x33064=40203.


Yhteen pellilliseen laitoin puolet punaherukoita ja puolet mustaherukoita. Todella hyvää tuli niinkin. Vaniljajogurtti tekee piiraasta todella mehevän. 

Suosittelen lämpimästi linkittämääni reseptiä myös niille, jotka eivät erityisesti punaherukoista pidäkään. Kuulun itsekin siihen joukkoon, etten uskonut niistä voivan tehdä mitään hyvää. Olin väärässä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti