maanantai 3. helmikuuta 2014

Koditon neuloja

En ole laiskotellut neulomisen suhteen vaikka edellisen päivityksen jälkeen on ehtinyt vaihtua vuosikin! Viimeisen kuukauden elämä on ollut hiukan erilaista kuin normaalisti. Olen saanut kokea, miltä tuntuu olla irtolainen. Asunnossani on tehty kylpyhuoneremonttia ja olen ollut tammikuun alusta asti evakossa. Olen asustellut siskoni ja poikaystäväni nurkissa ja ikävöinyt kovasti omaa kotia! Tämä reppuelämä jatkuu vielä kahdesta viikosta kuukauteen.

Koti-ikävään auttaa neulominen, koska se on ruuanlaiton lisäksi sellainen kotijuttu, joka saa ajatukseni pois ikävistä asioista. Pari tekelettä olenkin tässä ehtinyt töiden, opiskelun ja harrastusten ohella saada valmiiksi.

Tammikuun alussa neuloin testiversion piposta, jonka olen luvannut neuloa eräälle tutulleni. En kovinkaan paljon panostanut kuvalliseen laatuun, koska blogini on täynnä pipojen kuvia! En haluaisi liikaa toistaa itseäni vaikka toistan, toistan, toistan..


Pipo on neulottu Novitan Siiri -langasta. Tätä mallina käyttäen aion neuloa pipon tutulleni. Lähinnä siis kokeilin mittoja ja silmukkamääriä. Piposta tulee täysin musta ja aion käyttää Siirin lisäksi myös Miami -lankaa. Miamini ovat kuitenkin tällä hetkellä asunnossani, joten minun täytyy joku ilta työmiesten poistuttua käydä ne sieltä noutamassa.

Toinen työni liittyy siihen kun minäkin siirryin lopultakin nykyaikaan. Sain joululahjaksi tabletin, joten sille piti neuloa suojapussukka. Minähän en mitään typeriä suojakoteloita osta!


Suojapussukka on neulottu joululahjaksi saamillani Novitan langoilla (jotka lisään tähän myöhemmin). Työ on neulottu tasona aina oikein neuleena. Näin siitä tuli pehmeämpi ja suojaavampi. Läppään neuloin kaksi napinläpeä ja reunat ompelin yhteen. Söpöt pinkit napit kruunaavat kokonaisuuden.


Pussukka on tehty juuri tablettini mittojen mukaan. Ihme kyllä onnistuin valitsemaan kerralla oikean silmukkamäärän, eikä tarvinnut purkaa työtä kertaakaan. Raitakuvio muodostui ilman sen kummempaa suunnittelua neuloessa. Työn tekemiseen kokonaisuudessaan kului aikaa noin neljä tuntia eli se oli todella nopea tehdä.

Nyt puikoilla on miesten villasukat tuolla rakkaalle poikaystävälleni. Värin hän valitsi itse, mutta loput hän jätti minun huolekseni. Katsellaan, millaiset niistä lopulta tulee! :)

2 kommenttia:

  1. Mä voisin vuorostaNI tilata sulta vaikka ens talveks pipon ku mulla ei toi kutominen enää luonnistu. Trikoopipot ei oo mun juttu vaikka niitä teenki mut kuten sanoin, ei kiire...sit ens talveks ;)

    VastaaPoista
  2. Heh! Katellaan niitä pipojaNI sitten kunhan se kurhatan talvi on taas tuloillaan! :D

    VastaaPoista