maanantai 19. marraskuuta 2012

Säärystimet mummille

Viimeksi mummolassa käydessäni kysyin äidiltäni neuloisinko mummille joululahjaksi säärystimet!? Mummi asuu puulämmitteisessä omakotitalossa ja talvella siellä voi olla melko vetoisaa. Ja varmasti yli 90 - vuotiaan jalat tarvitsevat lämmikettä! Mummi neuloi ennen koko suvulle sukat, joten nyt on minun vuoroni neuloa jotain mummille!

Olen monesti haaveillut lankaosastolla, että ostaisin Novitan 7 - veljeksen Lintu - sarjan lankoja. Ne ovat todella nättejä raitalankoja, mutta melko kalliita. Nyt kuitenkin repäisin ja ostin muutaman kerän. Lanka on aivan yhtä hyvää neuloa kuin normaali seiskaveikkakin.


Lanka oli siis 7 Veljeksen Peippoa. Aloitin säärystimet yläresorista 3 ½ sukkapuikoilla ja tämän jälkeen vaihdoin työhön vitosen puikot. Kuvassa näyttää, etteivät säärystimet olisi saman muotoiset, mutta se johtuu vain kuvaajan huolimattomuudesta. En ollut vielä päätellyt säärystimiä, joten kiinnitin vain huomiota siihen, ettei langat repsottaisi kuvassa!

Nätit säärystimet mummi kuitenkin saa lahjaksi. Uskalsin päivittää nämä tänne, koska mummi tuskin lukee blogiani! :D

Huomenna lähden Viron matkalle ja pikkuisen haaveilen josko pääsisin siellä lankaostoksille. Jos näin käy niin siitä sitten enemmän matkan jälkeen loppuviikolla.

Siihen saakka neulomisiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti